Maria Grecu - Muzician

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

www.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Maria Grecu

Mizician

 

Absolventă a uneia dintre cele mai prestigioase universități din lume, Royal College of Music London, pianista Maria Grecu este recunoscută de critica muzicală pentru expresivitatea și profunzimea interpretării artistice. “Virtuozitate, acuratete, temperament, entuziasm-pe de o parte- dar multa sensibilitate, delicatețe și interiorizare a sunetului- pe de alta parte- ceea ce conferș originalitate și stralucire stilului sau de abordare a textului muzical” (Andrew Ball 2018)

Începe studiul pianului la vârsta de patru ani sub îndrumarea profesoarei Aurica Anghelescu. La vârsta de numai șase ani castigă primul concurs international “Pro-Piano România”-premiul întai. Au urmat numeroase premii importante naționale ți internaționale.

În 2008 îi este acordată “Diploma de Excelență” de către Prim-Ministrul României pentru palmaresul realizat în domeniul educației și poziția de excelență detinută în galeria de olimpici ai școlii românești.

În 2014 devine ambasador al programului de promovare a tinerelor talente “MOL-Pot ajuta”- “Ambasadorii talentului”- premiu acordat de MOL Romania și Fundația pentru comunitate.

În 2015 este admisă la Colegiul Regal din Londra ( Royal College of Music) ca bursieră “Kenneth and Violet Scott Award” și absolvă cei patru ani de Bachelor cu Prima Clasa sub îndrumarea profesorului Andrew Ball. Își continuă studiile ca masterand, de data aceasta ca deținătoare a bursei William Mealings la clasa profesor Sofya Gulyak și profesor Mengyan Pan. La sfărsitul celor doi ani de Master in Performance este premiată cu Distinction.

 

Activitatea concertistică a adus-o pe Maria în sali prestigioase din lume, printre care amintim Wigmore Hall- Londra, Austrian Cultural Forum-Londra, Filarmonica “Gasteig”-Germania, TangoBrucke Konzert-und Kulturhaus-Germania, Ambasada Romaniei-Italia, Auditorium San Dionigi Vigevano-Italia, Ateneul Român-Romania, Sala Radio Alfred Alessandrescu - Romania, Palanga Kurhaus - Lituania, Concert Hall Klaipedia-Lituania. 

 

Facebook: maria.grecu

Instagram: mariagrecu_

 

 

Cultivă-ți imaginația!  

 

www.ibooksquare.ro

377 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii