Cristian Teodorescu - muzician
Cultură (Categoria articolului)
www.facebook.com/ibooksquare/live/
Cristian Teodorescu
muzician
Vă invităm să vă bucuraţi de mari hituri internaţionale, dar şi de sensibile şlagăre româneşti, refrene de neuitat, cum ar fi: Suflet candriu de papugiu sau Cele mai frumoase fete! DixiT, proiectul muzicianului Cristian Teodorescu, vă invită la dans şi bună dispoziţie! Vom organiza un concurs cu premii, oferite de Carlsberg şi Caii de la Letea! Cea mai convingătoare pereche şi cel mai inimos dănţuitor vor primi premii speciale din partea organizatorilor!
Dixieland, uneori denumit jazz fierbinte sau jazz tradițional, este bazat pe muzica dezvoltată în oraşul New Orleans la începutul secolului XX. Una dintre primele utilizări ale termenului Dixieland cu referire la muzică a fost descoperit în titulatura Original Dixieland Jass Band (care la scurt timp după aceea și-a schimbat ortografia în Original Dixieland Jazz Band). Înregistrările lor din 1917 au favorizat conștientizarea populară a acestui nou stil de muzică. Sunetul acestei formații a fost o combinație de ragtime afro-american / New Orleans Muzică siciliană. Muzica Siciliei a fost unul dintre numeroasele genuri din scena muzicală din New Orleans în anii 1910, alături de muzica bisericească, muzica de fanfară și de blues. Autorul acestui proiect detaliază:
„Muzică în stil în New Orleans când este interpretată de muzicieni albi. Exact aşa definim performanţele interpretative. New Orleans a fost creuzetul în care s-au întâlnit două culturi, africană şi european-occidentală, în care rigoarea muzicii europene împreună cu work songs-urile, field-hollers-urile, au dat naştere întâi ragtime-ului, şi, mai apoi, plecând prin gospel, bluesului. Stilul Dixie este baza jazzului. Iar muzicienii români au cochetat mai devreme sau mai târziu cu acest mod de interpretare. În toate compartimentele au existat instrumentişti care au avut harul improvizaţiei, aş aminti pe Nelu Marinescu (trompetă), Nae Dumitrescu, Nicolae Farcaş (trombon), Goguţă Popescu, Alin Constanţiu (clarinet), Lache Anghelescu, Sandu Abramovici (chitară). În Micul Paris se cânta şi se dansa în acest stil.” (Cristian Teodorescu)
Link-uri
Cultivă-ți imaginația!
09.03.2023 02:42
454 vizualizari
Comentarii