Larisa Calo - scriitor

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

www.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Larisa Calo

scriitor

 

Mă consider o scriitoare de circumstanță. Ce înseamnă asta, de fapt? Că romanul meu de debut, „Când îmi voi afla numele”, nu este rezultatul unui demers intențional spre o carieră literară, nici măcar un experiment sau o provocare pentru a-mi demonstra mie însămi că pot. Deși scrisul a fost, începând din copilărie, o parte integrantă a vieții mele, mereu am considerat că va rămâne neîmpărtășit, ca și cum aș fi avut o viață paralelă ce se desfășura exclusiv în intimitatea spațiului meu mental. Ulterior am realizat totuși că arta, sub orice formă ar fi, îți cere să o exprimi pentru a se desăvârși, ea nu poate fi închisă sub zăvorul discreției sau a lipsei de curaj. Pentru că da, îți trebuie și mult curaj ca să poți dezvălui lumii ce ai creat, în același timp însă, gratificarea e atât de mare atunci când simți că ceilalți reacționează pozitiv la opera ta.

Am o relație anevoioasă, pe alocuri disfuncțională cu scrisul, de fapt cu propria mea creativitate, pentru că nu pot scrie atunci când vreau, ci doar când simt nevoia. Ca atare, romanul a apărut dintr-o necesitate de a spune povestea personajului principal așa cum merită, pentru a transmite un mesaj cititorilor. Am vrut să arăt prin exemplificare cum să trecem peste suferințe și cum acestea pot avea un efect transformațional, benefic asupra propriei dezvoltări. Cred că mesajul este relevant pentru oricine, pentru că inevitabil în viață vom avea parte și de momente mai dificile care ne vor testa abilitatea de adaptare din multe puncte de vedere. Desigur, interesul meu pentru acest subiect derivă și din profesia de bază, aceea de psiholog, care mi-a oferit un avantaj atunci când am conceput romanul psihologic.

În viitor, mi-aș dori foarte mult să mai scriu și alte romane, dar depind de capriciile creativității mele care nu se prea supune niciunor reguli. Cumva, trebuie să existe un echilibru în toate. Viața mea e mai reglementată în alte arii, cum ar fi sfera profesională, pentru că în prezent activez în domeniul managementului de proiecte finanțate prin fonduri nerambursabile, încât cea artistică se pare că va rămâne complet neîmblânzită.

 

Catre carte: „Când îmi voi afla numele

 

Cultivă-ți imaginația!

 

www.ibooksquare.ro

 

1282 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Lucica Bianchi 14.06.2021 10:03 Carte foarte interesanta, se citeste fluid, cu o istorie acaptivanta. Recomand cu caldura. Lucica Bianchi