Andreea Coff - Actriță

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

 

 

 

www.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Andreea Coff

Actriță

 

 

 În 2009, Andreea Coff își începe cariera de model după ce este descoperită întâmplător, pe stradă, de fotograful Tibi Clenci. La numai 17 ani lucrează în Milano pentru prestigiosul brand ,,Just Cavalli” iar până la vârsta majoratului are deja nenumărate apariții în revistele românești de fashion. Devine o figură recognoscibilă în publicitate, imaginea sa fiind asociată de-a lungul timpului cu nume mari, atât românești cât și internaționale. Câteva exemple sunt branduri ca Nivea, Farmec, Veet, Alka, Dr. Oetker, Telekom, OTP Bank, Petrom, Edenia și lista continuă.

 Munca de model în fața aparatelor de filmat reprezintă doar o piatră de temelie în viitoarea ei carieră, deoarece, proaspăt ieșită de pe băncile liceului, Andreea intră la UNATC București, secția Actorie, clasa Prof. Dr. Univ. Adrian Titieni, fiind admisă prima pe listă, din mai bine de 300 de candidați. Absolvă facultatea în generația 2016 și își susține lucrarea de licență din opera lui Shakespeare; acceptă provocarea de a juca patru roluri într-o reprezentație, în trilogia ,,Anatomii ale dorinței”, regia Irinei Banea, spectacol adaptat după tragediile Othello, MacBeth, și Iulius Cezar, ce încă poate fi vizionat la Arcub București.

Până în prezent, Andreea a lucrat cu peste 50 de regizori români și străini; în 2021 a finalizat trei proiecte internaționale: ,Flowers in the Attic”- serial american, ,,Dampyr”- lung metraj italian și ,,Die Drei?”- producție nemțească, toate urmând să aibă premiera la finalul acestui an.

 În contextul restricționării activității artistice din 2020, datorate pandemiei, Andreea a dorit să transforme experiența izolării la domiciliu într-una pozitivă. Dintr-o simplă joacă, a pornit un proiect de redecorare și optimizare a casei, în care s-a folosit de experiența ei de pe platou pentru a crea conținut digital din propriul cămin. Tonul video-urilor are o notă ușor comică, datorită intervențiilor buclucașe ale cățelușei sale simpatice, omniprezența hazlie a întregului canal, al cărui nume îl și poartă proiectul: ,,Casa lui Robin”. Pentru a încuraja și alți oameni să privească distanțarea socială ca pe o oportunitate de a-și armoniza spațiul personal, Andreea a documentat video tot procesul, într-o manieră educativă, de genul tutorialelor DIY (Do It Yourself). Curând, această ,,joacă” a căpătat o expunere în masă pe platforma TikTok, iar în câteva luni a reușit să strângă milioane de vizualizări.

 

 ,,Ingeniozitatea creativă” din spatele materialului viral o reprezintă într-o serie de video-uri menite să ofere informații despre cum se reciclează corect, în urma cărora, Andreea a devenit speaker la evenimente care au ca temă sustenabilitatea (în colaborare cu Fridays for Future și Asociația Simbio Prahova) pentru a încuraja tinerii să recicleze și să se implice în activități comunitare.

 

    

Facebook: Andreea Coff

Instagram: Andie Coff

Youtube: Andie Coff

TikTok: Casa lui Robin

 

 

 Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

 

 

 

 

361 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii