Andrei Grigore - Muzician

Cultură (Categoria articolului)

ibooksquare.ro

 

Andrei Grigore

Muzician

 

Andrei Grigore este chitarist, fotograf, compozitor și producător muzical.

S-a născut pe 16 octombrie 1986 la Botoșani și și-a descoperit pasiunea pentru muzică și fotografie încă din primii ani de viață. Își lua aparatul pe film în toate excursiile, dar se întorcea fără vreo poză cu el – “mereu găseam ceva deosebit de fotografiat. Pentru mine peisajul, colegii, drumeția în sine erau cele mai importante, nu pozele în care să demonstrez că am fost acolo. Toate pasiunile și preocupările mele, inclusiv muzica, au un nucleu comun. Mie îmi place să spun povești.”

În completarea laturii lui creative, Andrei a studiat Informatică economică la Universitatea Româno-Americană și a urmat un master în Marketing la ASE. În perioada 2011 – 2018 a fost director de vânzări la MC Music, cel mai mare importator de instrumente muzicale din România.

Prima trupă cu care a cântat în București a fost Alpha Helix, alături de care a ajuns pe primele locuri în topul City FM. Au urmat Skins from my eyes și ulterior Ten Times Treason, trupă cu care a susținut numeroase concerte în București și a lansat piese apreciate de public, printre care și Jaded”.  

În 2014 s-a alăturat formației de progressive metal Mindcage Escape, alături de care a bifat participări la festivaluri rock din țară și din Capitală  și a lansat single-ul Shadowboxing Chrysallis”, pentru care a regizat și videoclipul.

La începutul anului 2015 a participat la înregistrarea piesei “The Burning Process” – NAVI cu un solo de chitară atipic pentru genul abordat de solistă (indie-pop), dar care a fost exact completarea necesară pentru sound-ul single-ului.

În 2016 înregistrează alături de Mindcage Escape cover-ul This Life Is Running Out” , apărut pe albumul “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”.

Din 2016 s-a concentrat deopotrivă și pe cariera lui în domeniul foto, devenind fotograful oficial al evenimentelor pop-up dinner WeDine și colaborând cu brand-uri de fashion precum Consiglieri, Calapod sau Botta.

Din 2017 face parte din trupa live a lui NAVI. În același an începe colaborarea cu Tudor Turcu, în postura de producător al pieselor artistului (“Vise colorate” și “Goi de trecut” au fost cele 2 single-uri lansate și promovate la TV în acea perioadă) și chitarist de live. Totodată, face parte din band-ul live al Roxanei Nemeș.

În noiembrie 2018 deschide împreună cu NAVI studioul Demisec Records în București, oferind servicii audio-foto-video complete pentru artiști. Din același an este și profesor de chitară acustică și electrică la Liceul Teoretic Național.

Din 2020 începe lucrul la cel de-al doilea album al lui NAVI, “Unicorn”, precum și la proiectul său solo.

 

 

 

 

Cultivă-ți imaginația!

 

 

 www.ibooksquare.ro

1365 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii