Alina Meran - artist plastic

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

ww.facebook.com/ibooksquare/live/ 

Alina Meran

Artist plastic

 

 

 

OCUPAȚIE: Instructor de fitness și maseur

PASIUNE: pictura

HOBBY-uri: sportul, drumețiile și alergările montane

STUDII:                   

Absolventă: Seminarul teologic liceal Sf. Vasile cel Mare / IAȘI;

Universitatea de Arte GEORGE ENESCU, Facultatea de Arte Plastice și Design / IAȘI

Studentă (în prezent): Facultatea de Educație Fizică și Sport, Specializarea Kinetoterapie și motricitate specială / BUCUREȘTI

 

Prima și cea mai mare pasiune a mea este pictura – cea căreia i-am dedicat cei mai mulți ani ai vieții mele de până acum. Am început cu studiul picturii bizantine, în liceu, și am continuat cu pictura laică, în timpul facultății.

După terminarea studiilor, am căutat ca, prin lucrările mele, să îmbin tematica spirituală cu modalitățile de exprimare artistică specifice picturii laice, îmbinând realismul renascentist cu pictura abstractă, ca tehnică artistică, definindu-mi – în felul acesta – propriul meu stil.

În cariera mea artistică, am participat la o serie de expoziții personale și de grup, organizate în Iași și în București, iar dintre cele mai importante aș dori să le amintesc pe cele din anul 2018, de la Galeria Horațiu Mălăele din București, și  din anul 2022, de la Opera Națională din București, unde am expus nu mai puțin de 30 de lucrări.

 

            DESPRE MINE:      Ion Nedelcu (pictor și scenograf):

            ALIMER creează și etalează pe un ton grav dar ferm, câteva fraze din trăirile ei de excepție, într-o exprimare plastică de o expresivitate și forță puternice, atrăgând atenția cu decență la un segment de lume marginalizat, fortuit a nu se putea raporta la valorile majore universale. De multe ori, viața a îngenunchiat-o, însă tot de atâtea ori s-a ridicat, a lupta și a învins.

            Strigătul ei, materializat în realizări artistice, penetrează sufletele adânc, marcând subconștientul ca niște cicatrici perpetue...

            Experiențele cu care Dumnezeu a încercat-o, au întărit-o în credință și a fost răsplătită pe măsură, deschizându-i calea spre Lumină.

 

Linkuri:

Facebook – pagina personala:         https://www.facebook.com/alina.meran.9

Facebook – pagina artist:                 https://www.facebook.com/alina.meran.artist

Blog personal:                                   https://alinameran.blogspot.com/

 

Pagina web artist:                             https://www.alimer.ro/

 

 

 

 

 Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

229 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii