Lucian Lancelot Ciuchita - scriitor

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

www.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Lucien Lancelot Ciuchita

Scriitor

 

Lucian Ciuchiță se bucură de un succes care depășește granițele continentului și răsună tocmai în Țara Soarelui Răsare. Autorul este promovat ca scriitor francez în toate țările francofone și în Japonia, de o editură pariziană !

"Sunt un scriitor care crede că poate să schimbe ceva în mişcarea haotică a lumii, o biată fiinţă care vrea să transmită un „ecou” în peştera ignoranţei, un Om care îşi doreşte ca Binele să învingă Răul Absolut.

Sunt un izvor nesecat de idei, o câmpie plină cu flori sălbatice, un cer împânzit de nori jucăuşi, ca focurile de artificii care spulberă întunericul nopţii; un spirit liber care dansează în jurul focului lăuntric... un simplu Om.

Sunt un naufragiat pe o insulă a singurătaţii stilistice, un supravieţuitor al vremurilor moderne, o amintire pentru generaţiile viitoare".

Lucian Ciuchiţă

 

Lucian Ciuchiță este poet, romancier, dramaturg, eseist si scenarist român. S-a născut la 10 februarie 1969, în Râmnicu-Vâlcea, jud. Vâlcea; tatăl său, ofițer de carieră, iar mama, educatoare. Este absolvent al Facultății de Cibernetică din ASE Bucuresti. In 1999, obține doctoratul in Cibernetică și Statistică, tot la ASE Bucuresti. A lucrat in Televiziunea Română, in perioada 1990–2002, ca reporter special, redactor și realizator de emisiuni. A inceput activitatea jurnalistică cu prima emisiune studențească „Gaudeamus”, imediat după revolutia din ’89, fiind unul dintre studenții revoluționari care au participat la evenimente. In iunie 1990 este angajat reporter la redacția de știri a TVR. După realizarea a două filme documentare, este primit in Uniunea Cineaștilor din Romania, în mai 1991, în Asociatia Dramaturgilor de Film. A realizat peste 1000 de reportaje si sute de emisiuni, cele mai cunoscute fiind: „Lege si fărădelege”, „Transfocator”, „Actualități”, „Poliția in acțiune”, „Bună dimineața”, precum și rubrici in cadrul altor emisiuni de cultură și artă. A fost profesor universitar și a predat Statistica și Modelare Economica la ASE, Universitatea Româno-Americană și Universitatea N.Titulescu. De asemenea, a predat Economie la Academia de Poliție. In momentul de față este cercetător stiințific asociat la Academia Română. Ca scriitor, debutează in 1996, cu volumul de poezii „Oameni si țărmuri”, cu prefața de Marin Sorescu. Este discipolul maestrului Marin Sorescu, cu care a avut o frumoasă colaborare, in ultimii ani de viață ai regretatului scriitor. Au urmat alte două volume de poezii, „Căutătorul de zimbri” și „Florile binelui”, iar primul roman, „Comisarul Caron-Dispariția”, a fost publicat in 2005. In perioada 1997–2006 a publicat mai multe cărți economice și o analiză a fenomenului terorist contemporan. A scris trei scenarii de film de lung metraj și a realizat trei filme documentare. Până in momentul de față, a publicat 30 de cărți, atât volume de poezie cât și romane, nuvele, eseuri. 

 
 

   

Link-uri

 

Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro  

477 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii