Mircea M. Țara - Scriitor

Cultură (Categoria articolului)

http://www.ibooksquare.ro/

Mircea M. Țara

Scriitor

 

MIRCEA M. ȚARA s-a născut pe 10 ianuarie 1987 la Baia Mare. La finele liceului descoperă pasiunea pentru literatura de dincolo de propunerile din programa pentru bacalaureat.

A absolvit facultatea de Litere secția Română-Engleză din cadrul Universității de Nord, iar după ce traduce cartea Drumul înfometat semnată de cunoscutul romancier nigerian Ben Okri, în 2011 finalizează un master în marketing online obținut în cadrul ASE București.

 

Nu la mult timp după aceea se mută la Arad, unde își începe cariera în publicitate și pune pe hârtie prima schiță a cărții cu care pe 1 aprilie 2017 debutează în literatura fanstastică din România: Inima dragonului (Crux Publishing, 2017), prima dintr-o serie high-fantasy a cărui acțiune se desfășoară pe exoticele și fascinantele tărâmuri ale Nlithiei.

 

Lansează la Gaudeamus nuvela Secretul Regelui Nemuritor – Un prolog (Crux Publishing, 2017), a cărei acțiune precedă din punct de vedere cronologic aventurile din Inima dragonului, oferindu-ne mai multe detalii nu numai despre lumea Nlithiei dar și despre personajele principale. Iar în 2019 publică cea de-a treia carte în serie: Căderea celor șapte turnuri (Crux Publishing, 2019).

 

În prezent este copywriter într-una dintre cele mai mari și mai dinamice agenții de publicitate din țară: McCann Worldgroup România și scrie texte, reclame și povești pentru branduri precum: Vodafone, Dedeman, Julius Meinl, Dorna, L’Oreal, Ardealul.

 

Locuiește în București alături de soția sa Elena și de fiica lor Lara. Iubește să călătorească, este prieten foarte apropiat cu cafeaua (niciodată neagră, întotdeauna cu lapte) și cunoaște majoritatea cafenelelor de specialitate din București, iar în consecință consideră noaptea cel mai oportun moment pentru desfășurarea creativității. Pe lângă aventuri extraordinare pe tărâmuri fantastice, Mircea mai visează cu ochii deschiși ca într-o zi să locuiască undeva pe o faleză în Scoția.

 

Îl puteți întâlni pe pagina de Instagram unde puteți citi două Instabooks în limba engleză: The Philosophical Bird – o colecție de aforisme și Dear Ester – o serie scrisori pentru fiica lui. Periodic, dar nu suficient de des, postează și pe blogul lui de cărți recenzii și lecturi. 

 

 

Instagram - https://www.instagram.com/mirceatara/

Blog de carte - http://carti.tzara.ro

 

 

 

Cultivă-ți imaginația!

 

 

 www.ibooksquare.ro

 

521 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii