Ciprian Vasilescu - Scriitor

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

www.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Ciprian Vasilescu

Scriitor

 

 

Ciprian C. Vasilescu s-a născut la 06.03.1979, în București. Activitate publicistică la revista Pași printre cuvinte, a liceului Mihail Sadoveanu din București între 1994-1996.                      

 

1998 intră la Facultatea de Filosofie și Jurnalistică a Universității Spiru Haret.                           

1999 colaborează cu revista Turism și afaceri în România, în calitate de fotoreporter. Licențiat în filosofie la Universitatea București, 2002.                                                           

2003-2004 redactor la TVRM. În 2005 și 2006, în calitate de realizator tv semnează emisiuni precum Civilizația străzii și Viața fără fard.                                                       

2008 - director al Departamentului Publicistică al TVRM Cultural. Obține premiul special, ca producător tv, în cadrul Festivalului de film documentar Document art, cu filmul Corbii de piatră sau refuzul istoriei, în regia lui Nicolae Dan Fruntelată.                       

2009 - debutează cu romanul de proză fantastică Codul fumului negru, editura RBA Media, iar în 2011 la aceași editură publică Cercul neputinței, volum de eseuri și reportaje. Continuă activitatea de realizator tv la TVRM, până în 2012, când postul se transformă în TVH, aici semnează emisiuni de reportaj și anchetă precum Obiectiv 2.0 sau Ochiul de veghe, până în 2018.                                                 

2019 redactor și fotoreporter la revista Opinia națională. Devine membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Apare a treia carte Restituiri-răstălmăciri, la editura Fundației România de Mâine.                                                                        

2021 publică Corbii tranziției și piesa de teatru Imperiul Clopoțeilor la editura Eikon.              

 

 

 

 

 Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

 

 

 

252 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii