Ruxandra Anania - Muzician

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

ww.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Ruxandra Anania

Muzician

 

Când eram copil spre blestemul tuturor parinților, mie îmi plăcea la școală muzica, desenul și sportul și tot în perioada aceea a aterizat și o pianina în casă care mi-a dezvoltat toata existența. Ce-i drept, după câțiva ani de studiu, am realizat că nu excelam față de fratele meu care era super talentat și avea o viteză de învățare de 3 ori mai mare decât a mea, așa că am renunțat. Tot atunci, am activat și în corul școlii, o perioadă scurtă în care am cântat cu vocea. Abia dupa ani, când am ajuns pe la liceu, am început să îmi manifest mai mult această pasiune și cântam oriunde și oricând mă apuca cheful. Astfel că într-o zi, un prieten de-al fratelui meu, auzindu-mă, mi-a spus că am un timbru special și mai mult am intuit ce înseamnă asta decât că știam ad literam. 

 

Nu m-am apucat de muzica de când eram mică, dar m-am întâlnit cu ea. Am fost mereu atrasă de arte. M-am apucat mai serios la 27 de ani cand am ajuns backing vocals într-o trupă de acid jazz. Nu a durat mult acel proiect si am fost foarte dezamăgită pentru că am fost dată afară din trupă. Însă probabil acest eșec m-a împins mai departe. Dupa zece ani de căutări, am ajuns la Vocea României, apoi trei ani mai târziu la The Four. Îmi plăcea foarte tare să scriu și visam la propriul proiect de compoziție, însă veșnica mea problemă era lipsa de networking în acest sens, banii și curajul.

 

Dupa ultima apariție tv, l-am întâlnit pe Vlad Isac, un producător din Brașov cu care am construit un proiect și album de compoziție pe care l-am semnat ulterior cu Media Pro Music.

A venit pandemia, proiectul nu a avut suficienta susținere și a murit. Din nou podul de piatra s-a dărâmat, a venit apa și l-a luat.

 

În pandemie, am ajuns iar într-un punct mort, cu piese compuse, nelansate nici acum. Nu știam dacă voi mai face vreodată muzica, daca voi mai cânta. Părea un drum închis. Și pentru că obosisem să mai am așteptări, L-am rugat pe Dumnezeu să-mi limpezească apele. Am spus că las în voia Sa dacă eu mai trebuie să mă întâlnesc cu muzica și m-am apucat de un curs de copywriting unde, printr-un coleg, am cunoscut Trupa Cortex.

 

 

În prezent trăiesc doar din muzică și deși financiar este adesea demotivant, asta mă face cel mai fericită.

 

Trupa Cortex a luat naștere în urmă cu 4 ani dintr-o întâmplare, când colegii s-au gândit că pasiunea comună pentru muzică și aceleași genuri muzicale poate face mai mult decât atât. Niciunul nu cânta la nivel profesionist, cochetau cu ideea de a cânta la un instrument, însă pasiunile reprezintă mereu un motor pentru a investi mai mult și mai mult. 

 

Componența acestei trupe este formată din Bogdan Popescu - chitară, Gabriel Câmpeanu - tot chitara, Marin Androne - chitară bass, Matei Șerbulea - tobe și de la începutul acestui an am apărut și eu la voce - Ruxandra Anania. Având în vedere componența și fiind toți pasionati de muzica rock, pop rock, blues, jazz, muzica veche și mai nouă, am decis să construim un astfel de repertoriu în ideea de a ne gasi pe parcurs o amprentă a noastră, un mod de reinterpretare a pieselor.

 

La începuturi, Bogdan a fost și vocea principală a acestui band, însă nu am vrut să il privăm nici acum de această experiență, întrucât și el cântă câteva piese din repertoriu nostru. Apoi a fost David la voce și apoi am aparut eu. 

Ca în orice proiect muzical au fost oameni care au venit și au plecat, dar important este cine a rămas în Cortex.  

 

Dar totuși de ce Cortex? În căutarea unui nume care să ne reprezinte și fiind toți niște oameni cerebrali, echilibrați și uniți, ne-am gândit că acest “cortex” este ca un înveliș al creierului care ține lucrurile bune laolaltă. Așa cum, de altfel încercam să construim același tip de legătură și cu publicul care, în definitiv este verdictul fiecărei experiențe a acestui band.
 

 

 

Facebook: Ruxandra Anania

Instagram: Trupa Cortex

Facebook: Trupa Cortex

 

 

Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro  

172 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii