Cristina Nemerovschi - Autor

Cultură (Categoria articolului)

 

Cristina Nemerovschi

 

       Cristina Nemerovschi s-a născut la București. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universității București și un master în cadrul aceleiași facultăți, cu o disertație de filosofie a matematicii. A debutat literar în 2010, cu romanul Sânge satanic, care a fost comparat de critica literară cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess. A fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2010Cartea anului 2011 pentru a doua ediție, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.

      Au urmat nu mai puțin de 13 romane, o parte fiind grupate sub forma unor trilogii, toate având succes atât de public, cât și o receptare critică entuziastă. „Cred în toate lucrurile despre care scriu: iubire, vindecare, iertare, trezire, luptă, găsirea propriului drum, autenticitate, libertate”, spune autoarea într-unul din interviurile acordate.

      A scris și o carte de non-ficțiune, un volum de dialoguri cu cititorii, Ce facem cu România?. De asemenea, proza autoarei a fost inclusă în peste 10 antologii, românești și internaționale. Romanul Păpușile i-a adus nominalizarea la Gala Tinerilor Scriitorilor – Cel mai bun prozator al anului 2014.

      Romanele semnate de Cristina Nemerovschi – Sânge satanic, Pervertirea, Ani cu alcool și sex, Rezervația unicornilor, nymphette_dark99, Ultima vrăjitoare din Transilvania, Vicky, nu Victoria, Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes, Păpușile, Rockstar, Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată, Dresoarea – au dat naștere unui nou curent în literatura tânără și au inspirat numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, arte vizuale, muzică.

Începând din 2017, este și traducător pentru colecția de literatură străină Herg Benet Passport.

În prezent are în lucru romanul Răzvrătiții.

 

Site Oficial - CriatinaNemerovschi.ro

Facebook - Oficial

Instagram - Oficial

 

 

 

135 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Cultură

74 vizualizari
02 iun. 2020 22:55

Serile ibooksquare – ”Cuvinte și Cafea” - Andrei Neagu - Vrajitoarea

<p>www.ibooksquare.ro</p> <p>Cutivă-ți imaginația!</p>
117 vizualizari
28 feb. 2020 01:24

Mihai Pajereanu - Antreprenor

<p><a href="ibooksquare.ro" target="_blank">ibooksquare.ro</a></p>

Alte stiri recente

241 vizualizari
18 mar. 2020 13:20

Serile ibooksquare – ”Cuvinte și Cafea”

<p><a href="http://www.ibooksquare.ro" target="_blank">www.ibooksquare.ro</a></p>
56 vizualizari
28 feb. 2020 01:27

Serile ibooksquare – ”Cuvinte și Cafea” - 16

<p><a href="http://www.ibooksquare.ro/" target="_blank">http://www.ibooksquare.ro/</a></p> <p>&nbsp;Locație: Bulevardul Nicolae Bălcescu, Nr. 2, București</p>