Eugen Cadaru - Scriitor

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

ww.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Eugen Cadaru

Scriitor

 

Scriu de vreo 9 ani, pentru că, probabil, de la un anumit moment încolo, nu s-a mai putut altfel. Scriu ficțiune speculativă, realism magic în principal, pentru că acest tip de imaginar constituie, pentru mine cel puțin, cea mai bună modalitate de a explora universal înconjurător. Scriu fără sinopsis, fără un plan dinainte stabilit.

Fiecare idee care stârnește o poveste este ca o invitație de a pătrunde în altă lume, odată ce m-am așezat în fața laptopului și am scris primele cuvinte este ca și cum aș fi pășit acolo și, mai departe, în bună măsură nu fac decât să relatez ceea ce se întâmplă în acel fragment de realitate alternativă. Este ca și cum aș explora o altă lume și aș povesti despre ea. Poate că descarc istorii din mitosferă, cine știe.

Am făcut multe lucruri în viață, sunt jurist de profesie și știu ce înseamnă rigoarea și exactitatea, am făcut și jurnalism în studenție, deci am o imagine destul de limpede a modului în care funcționează lumea. Dar cunoașterea aceasta empirică oferă doar o perspectivă parțială asupra universului, pentru că imaginea completă se formează, dacă se formează, undeva la intersecția dintre concret și metafizică, dintre văzut și ceea ce este dincolo de limitele percepției noastre, în acea zonă pe care știința de graniță o aproximează iar fantasticul încearcă să-i ofere un contur care oscilează între suprarealist și credibil. Acolo este zona de convergență care mă interesează și pe care o investighez prin intermediul poveștilor. 

 

   

Facebook: Eugen Cadaru

Wikipedia: Eugen Cadaru

Link carte: Cișmigienii

Link carte: Cișmigienii (ediție de buzunar)

 

 

 

 

 

 

252 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii