Iraida Florea - Scriitor si Visual Artist

Cultură (Categoria articolului)

 

IRAIDA FLOREA

Visual Artist | Creator de Imagine

 

 

„Moda este un lucru complicat, complex si complet, dar fãcând modã cu pasiune este ca si un fulg legãnat în vânt sau ca si când scrii o scrisoare de iubire – este artã”, spune Iraida Florea.

Iraida a studiat relatii economice internationale la Universitatea Româno-Americanã din Bucuresti si a obtinut o diploma în economie in 2003. În timpul facultatii a studiat si jurnalism la Academia de Televiziune Aristide Buhoiu. A urmat pe parcursul anilor alte cursuri de specializare în modã la Shanghai si a obtinut o diploma in Luxury Goods Branding la Londra. Experienta în industria modei parcursã timp de 15 ani în toate departamentele acesteia, a condus la o profundã cunoastere tehnicã în materie de creatie, productie, marketing si logisticã. Iraida a decis însa, sã îsi concentreze atentia si resursele artistice pentru crearea de imagine în segmentul couture al industriei si astfel dã viatã in 2013 platformei creative IFashionFactor la Shanghai. Atinge cote maxime cu aceasta si obtine cateva premii nationale la Shanghai Fashion Week si Shanghai Couture Fashion Week, oferind serviciile sale creative colaboratorilor designeri Guo Pei, Aolisha by G.M.B., Ne-Tiger, Yalanka Lingerie si alte brandu-ri internationale: Salvadore Feragamo, Vera Wang, Dolce&Gabbana, Bvlgari.

Începând cu 2016, Iraida Florea a dedicat o mare parte a timpului sãu unei creatii de suflet, intitulatã̆

HYPERBOREAN FOLKLORE – un proiect de imagine fotograficã, de film (in curând) si de spectacol teatral, care ilustreazã costumul autentic de folclor românesc într-o maniera futuristã, proiect prin care artista doreste sã aducã în scena modei internationale, caracteristicile de exceptie ale traditiilor mestesugãresti românesti dar si ale altor culturi, într-un stil unic, poetic si contemporan.

2019 este un an hyper creative pentru artista si astfel iau nastere doua colectii de accesorii unicat si anume HYPERBOREAN SILK BATIK – Uncoded Collection si HYPERBOREAN CONTEMPORARY JEWEL – Infinity Collection.

 

Studio: No. 1 Str. I.L.Caragiale, Câmpina, Romania

Mobil: +40.721.205373
E-mail: iraida@ifashionfactor.com

www.ifashionfactor.com

FB: Iraida Florea https://www.facebook.com/iraida.florea

FB: HYPERBOREAN FOLKLORE https://www.facebook.com/hyperboreanfolklore/?modal=admin_todo_tour

 

INSTAGRAM: hyperboreanfolklorebyiraida

 

1197 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii