Maria Rădeanu - Muzician

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

www.facebook.com/ibooksquare/live/

Maria Rădeanu

Muzician

 

Ma numesc Maria Radeanu si m-am născut în dulcele târg al Ieșilor, cum frumos spunea Ionel Teodoreanu. Muzica mă învăluie cu magia ei, de când eram mică, e “aerul” vital din jurul meu și din interiorul meu. 


„Muzica este o lege morală.  Ea dă suflet universului, dăruieşte aripi minţii, luminează imaginaţia şi învăluieşte în farmec şi veselie lumea şi tot ce ne înconjoară.” Platon
Cum pot mai frumos să încep să povestesc despre călătoria mea pe tărâmul muzicii, decât cu acest frumos citat al celebrului filozof, Platon.


Muzica ne poate împlini total. Eu am fost și sunt copleşită de frumuseţea muzicii; trecutul, prezentul şi planurile de viitor sunt învăluite magic, în muzică.
Părinţii mei m-au îndrumat spre muzică şi am să le mulţumesc mereu, pentru acest drum, pe care ei mi l-au deschis. Sunt cei care au fost mereu lângă mine şi m-au ajutat să respect muzica, să înţeleg că muzica cere foarte multă muncă şi sacrificii, dar dacă o faci cu pasiune, bucuria te copleşeşte şi te ajută să îţi doreşti mereu să mergi mai departe şi să nu te multumeşti cu puţin.


Fratele meu, acum plecat la facultate în Londra, m-a ajutat mereu cu sfaturi şi încurajări, mi-a oferit siguranţa, că cineva din umbră, are mereu grijă de mine şi mă veghează.


Totul a început la grădiniţă, atunci cand mi s-a deschis drumul către lumea minunată a muzicii corale, educatoarea mea spunând că vocea mea a impresionat-o şi că trebuie să mă îndrept către muzică.
Apoi am început şcoala... şi pentru că fratele meu studia deja pianul, şi eu voiam să fac altfel decât el... mi-am dorit să studiez vioara. Am avut o profesoară extraordinară, exigentă şi foarte riguroasă, dar şi o prietenă, de la care am primit deseori sfaturi şi încurajări.


​Bucuria de a cânta în cor a continuat alături de Juniorii Operei Iasi, chiar de la înfiinţarea sa. Aici am avut marea şansă să experimentez emoţiile scenei, am cunoscut oameni extraordinari, care în ciuda diferenţelor mari de vârstă şi de pregătire, ne-au considerat, pe noi, cei mici, colegi şi prieteni.
​Pe data de 21 mai 2017, am avut şansa să particip la primele preselecţii de la “Vocea României”. Am făcut cunoştinţă cu magia luminilor, din spectacolul de televiziune şi am intrat ulterior în cursa trepidantă a pregătirilor... antrenamente vocale, filmări, interviuri...

În anul 2021, am participat la emisiunea Românii au talent. 


​Dorinta mea de a-mi indeplini visele, m-a impulsionat să îmi doresc mai mult și cu mult curaj și încredere am început un frumos capitol în București în clasa a-XIa. În paralel cu pregătirea pentru vioară și cultura generală, am intrat cu bucurie in frumosul univers al muzicii clasice vocale.
A urmat după bacalaureat, iar în toamna anului 2019 am început cursurile la Universitatea de Muzică din București, după ce am luat o hotărâre importantă, ca după doisprezece ani de vioară, să aleg să continui cu Canto Clasic. Sunt îndrăgostită de muzica de operă, dar și musical-ul are un loc aparte în inima mea și jazz-ul, dar și vioara!


​M-am bucurat de fiecare moment din drumul meu, în lumea magică a muzicii şi cred din tot sufletul, că fericirea nu depinde de ceea ce NU AVEM ci de cum ne bucurăm de ceea CE AVEM!

 

Mereu mi-au plăcut provocările, astfel mi-am descoperit limitele și am reușit să le remodelez! Îmi place să cânt tot ce e frumos, ce mă face să visez, să iubesc, să eman bucuria și lumina cu care sunt hărăzită! Bunul Dumnezeu mi-a așezat alături, în drumul meu către devenire, oameni minunați, deopotrivă profesori, dar  și prieteni, oameni care mă ajută să transform toate provocările și experiențele în clipe magice, care aduc doar lacrimi de bucurie în ochii tuturor!

 

Românii au talent 2021

 Maria Rădeanu, a ridicat juriul în picioare cu vocea și vioara sa! 

Semifinala 2 (prestație) – Maria Rădeanu – musical

 

https://youtu.be/FJyEjPk21Dw

https://youtu.be/Azw1S-jUiSw

https://youtu.be/5Wg_hHRQAuM

https://youtu.be/aDMivq6i-jo

 

Cultivă-ți imaginația!

 

 

 www.ibooksquare.ro

 

 

 

 

 

 

 

1258 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii