Corina - Florina Cubici - Artist - bijutier

Cultură (Categoria articolului)

Corina - Florina Cubici

Artist - bijutier

 

Din copilarie am avut instinctul de a creea ceva , nu conta materialele cu care lucram , constructii din fanteziile copilariei luau nastere.

Astfel am ajuns sa studiez artele plastice . Anii de scoala au fost petrecuti la Liceul de Arte Plastice , N.Tonitza . Acolo am studiat elemente care apartin marilor ramuri ale artei desen , pictura , sculptura , istoria artei. Am urmat cursurile Universitati de Arte din Bucuresti.

Arta decorativa serveste omul . Ofera frumusete omului si locului . Invatand ramurile designului vestimentar am pasit de drumul bijuteriei .

Din dorinta de cunoastere am urmat primele cursuri de bijuterie contemporana la Scoala de Bijuterie Contemporana , Assamblage . Acolo am invatat sa creez si sa apreciez bijutierii. Privind in urma mereu am fost fascinata de bijuterii , povestea lor , pietrele cuprinse , felul in care au fost lucrate . Toate aceste dorinte si curiozitati m-au indrumat sa lucrez in continuare la relaizarea propriilor bijuterii contemporane intr-un stil care sa reprezinte viziunea mea pentru bijuterie. La targuri de bijuterie contemporana precum AUTOR (2015-2016) si PROJECT am avut ocazia sa prezint bijuteriile realizate .

In paralel cu bijuteriile dorinta si pasiunea m-a indrumat sa studiez domenii precum gemologia , la Institutul Gemologic Roman din Timisoara si broderia manuala fina la Scoala de Broderie - Ecole Lesage, la Paris.

Am avut  ocazia incredibila de a o intalni pe Iraida Florea si de a lucra alaturi de ea bijuteii contemoporane unice. Sub indrumarea sa am ocazia sa aplic cunostiintele dobandite in anii de lucru cu bijuterii, pentru a dezvolta povestea proiectului Hyperborean Folklore. In acelasi timp am dezvoltat sub indumarea dansei marca ,,Cubici Treasures” ca parte din povestea de redescoperire a originilor noastre si aprecierea frumusetii spirituale a folclorului romanesc si universal.

 

Facebook: https://www.facebook.com/CubiciTreajures/

email: corina.cubici@yahoo.com28930481

Instagram: instagram.com/corinacubici

telefon: 0728930481

 

 

 

911 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii