Iris Elena Țuțuianu - Muzician

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

www.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Iris Elena Țuțuianu

Muzician

 

Primul prag educațional absolvit a fost Colegiul National de arte “George Apostu” Bacău, secția canto-jazz/ muzica ușoară. După care Universitatea Naționala de Muzica din București, secția pedagogie muzicala.

Dintotdeauna cânt, chiar dacă nu conștientizam ce talent am și nu am fost îndrumată de mică în direcția aceasta. Multă vreme am crezut ca este un dezavantaj ca nu am fost sprijinită de la varstă fragedă în această direcția, în schimb am conștientizat că este un avantaj sau mai bine spus, l-am transformat în avantaj întrucât m-a ambiționat si mai mult sa descopăr cât mai multe si sa fac exact, și numai ce-mi place. Cant pentru ca vreau sa ofer celor ce mă ascultă o părticică din mine, să empatizez, să plâng, să râd, să mă revolt, într-un cuvânt să SIMT alături de oameni și să fiu mai aproape de ei prin muzică. Avem multe feluri în care putem face asta, să împărtășim, important este sa ne găsim felul propriu și să-l exploatăm.

Arta apelează la partea emoțională a omului, la partea umană, nu cea automatizată, robotizată. Ce vreau să spun este că nu ai cum să asculți o piesă fără sa o treci prin filtrul propriu emoțional, la fel și cu un tablou, sau cu o carte, simți că te regăsești undeva printre rânduri, printre culori, etc. Așadar, în astfel de vremuri în care simțim cum ne dezumanizăm, eu sunt motivată să fiu și mai aproape de oameni prin muzica pentru a combate acest fenomen. Vreau să le amintesc oamenilor să fie oameni, să fie buni, să iubească, să simtă, să fie sinceri și corecți iî primul rând fata de ei, să acționeze și să treacă o idee nu doar prin filtrul gândirii ci și cel al simțirii, practic să trăiască mai mult!

Cum am început să ma “lupt” cu dezumanizarea?! Am început de acum aproximativ 4 ani. Singură, am spus gata unui sistem defectuos în care oamenii și pasiunile lor deveniseră niște cifre și atât, și am spus ca vreau mai mult, vreau o “familie” mare în care pasiunile noastre să fie împărtășite și dezvoltate cât mai frumos și armonios. Și așa a apărut Red Music Family. Cine suntem noi?! Suntem o Gașca mare de toate vârstele, de la 5 la 38 de ani, (au fost și mai mici de 3 ani jumate care au crescut) cu o imensa pasiune pentru muzică, cu mare grijă și iubire unii față de ceilalți deși ei nu se cunoșteau între ei când au venit la mine. Mi-am făcut acea mare ”familie” de care spuneam mai sus, unde ne dezvoltăm, suferim, ne bucurăm, ne împărtășim de toate și mai ales împărtășim dragostea pentru muzică. Am început împreună să facem foarte multe proiecte muzicale, diverse activități, tabere, petreceri în familie, concursuri și festivaluri naționale, recitaluri, să compunem piese, cu cei mai mari, să avem concerte, dar și să ne ascultăm reciproc în zilele mai gri, să ne fim alături în diverse situații, atât pe plan personal dar mai ales pe plan profesional.  Am reușit așadar, măcar puțin să le arăt oamenilor ca e bine să fii altfel, să îi încurajez și să-i susțin, arătându-le că fiecare merită o șansă și că acea șansa mică poate să devină performanța!

Sunt împlinită prin faptul că mi-am văzut și-mi văd “copilașii” crescând pe toate planurile, evoluând constant, sunt împlinită că am o comunitate de suflete atât de frumoasa și ca oamenii ăștia împărtășesc iubire și răspândesc prin pasiunea lor mai deoparte, iubire și speranța că încă se poate!

Sunt mândra să fiu înconjurată și să iubesc atât de multe suflete frumoase, să pot dezvolta pasiuni, inclusiv cu părinții lor să împărtășesc  sentimente și să știu că am cu cine “complota” pentru un viitor mai bun!

 

Facebook: https://www.facebook.com/iris.elena.3

Youtube:  https://youtube.com/channel/UCEbaYN6vLaXUpbOcXQBi_HA

Instagram Iris Elena Țuțuianu: https://instagram.com/iriselenatutuianu?r=nametag

Instagram Red Music: https://instagram.com/iriselenatutuianu?r=nametag

 

 

 

 

Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

 

 

545 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii