Andreea Albu - Scriitor

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

 

 

ww.facebook.com/ibooksquare/live/ 

Andreea Albu

Scriitor

 

Prima amintire pe care o am este cu bunicul, când mi-a dat o carte să o țin pentru el. A doua amintire este și tot cu el când îmi citea din acea carte, seara, în miros de lemne de foc. Cărțile au făcut întotdeauna parte din viața mea. Am citit atât de multe cărți încât uneori le confund acțiunea. Pentru unele dintre ele am făcut adevărate obsesii și le-am recitit de zeci de ori.

În prezent am peste 3.000 de cărți în bibliotecă și alte câteva sute împrăștiate prin casă.

Tocmai pentru că am fost mereu înconjurat de cărți, trecerea de la cititor la scriitor a fost firească pentru mine. Și cumva încă nedefinită. Pentru că nu poți fi scriitor dacă nu ești cititor în primul rând. Iubesc cărțile, îmi plac poveștile lor, mirosul și felul în care mă fac să mă simt.

Sincer, nu cred că aș putea trăi fără cărți.

Am 35 de ani, un soț pe care îl iubesc din totdeauna și doi copii perfecți. Trei câini și două pisici. Și o grădină de legume pe care deși o neglijez în ultima perioadă, o consider de bază pentru sănătatea mea psihică. Lucrez de 10 ani în sistemul de sănătate, într-un cabinet medical rural. Oamenii de la țară sunt cei mai frumoși! Simpli și cu bun simț, cu povești de viață fascinante și cu multă iubire de dat. Majoritatea pacienților sunt bătrâni și bolnavi și mie mi-e tare greu când trebuie să mă despart de câte unul.

Iubesc ciocolata, vinul roșu, cafeaua în toate formele ei, mirosul de cărți vechi, ploaia, soarele, luna, copiii, cățeii, pisoii, pădurea, liniștea de la 5 dimineața, moleșeala dulce din corp după multă muncă fizică, râsul până la lacrimi, plânsul uneori, să fac conservăraie, pixurile...

În mare cam asta sunt eu.

 

 

Link-uri:

 Facebook: Andreea Albu

 

Carte Editura UP: Pentru Anton

Carte Editura UP: Valea Robilor 

 

Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

 

 

 

232 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii