Vlad Benescu - Actor

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

 

ww.facebook.com/ibooksquare/live/ 

Vlad Benescu

Actor

  

 

            Vlad Benescu este un artist independent din București care a studiat actoria la UNATC între 2011 și 2016. A lucrat ca dansator din 2012 și ca artist de circ din 2016 la Circul Metropolitan din București. În circ a colaborat ca actor, monociclist și jongler. A colaborat pentru mai multe proiecte cu centrul de dans Working Art Space and Production unde a colaborat cu coregrafi precum Marten Spangberg, Valentina de Piante, Sergiu Matis, Inger- Reidun Olsen, Florin Fieroiu, Judith State, Andreea Căpitănescu. În 2016 a participat cu spectacolul M.E.L.T., realizat de Valentina de Piante la Festivalul Impulstanz de la Viena în secțiunea 8-tension. Cercetarea mișcării pentru acest spectacol a fost făcută pe baza metodei Feldenkrais, Valentina terminând Școala Feldenkrais din Milano. Din acel moment Vlad a început să aibă interes pentru mișcarea somatică. O folosește pentru antrenamentele sale, dar face și ateliere cu persoanele cu care colaborează.

           În 2019 a mers din nou la Festivalul Impulstanz din Viena fiind selectat in postura de Dancewebber. În cadrul bursei Dance Web i-a avut ca mentori pe coregrafa Anne Juren (Feldenkrais Partitioner), pe Mette Edvardsen și pe creatoarea de teatru Annie Dorsen. Aici a avut ocazia să facă workshop-uri cu Benoit Lachambre, Mette Ingvartsen, Jose Agudo, Florentina Holzinger, Alleyne Dance, Laura Aris, Dani Brown, Marta Coronado, Frederic Gies, Keith Hennessy, Petre Jasko, German Jauregui, Sri Louise, Dana Michel, Jonathan Burrows.

           Ca actor a colaborat cu Teatrul Bulandra, unde a jucat "Dosarele Bach" în regia lui Alexandru Darie și "Machbeth" în regia lui Michael Docekal. A colaborat cu Teatrul Ion Creangă pentru Spaima Zmeilor în regia lui Gelu Colceag. De asemenea, a colaborat cu teatre independente precum: Unteatru, Teatrul Elisabeta, Teatrul Godot, Artist Cafe, Teatrul Stela Popescu, Teatrul Apropo, unde a jucat: Pisica lui Schrodinger, Pandemic Solos, Smerdeakov din Frații Karamazov, Brighella din Dragostea celor trei portocale (spectacol Commedia de'll Arte), Lysander din Visul de vară din miezul nopții, Spectacol de Varietati etc.

           A început doctoratul în 2018 la UNATC în colaborare Cinetic unde cercetează pe domeniul artă și tehnologie. Teza sa se bazează pe o cercetare a modului în care noile media pot fi folosite în dezvoltarea spectacolului contemporan. Accentul principal este pus pe motion capture. Motion capture poate fi folosit pentru modernizarea spectacolului, dar și pentru a crea o cale prin care publicul să se implice în happening. El este interesat de utilizarea tehnologiei și în aplicații medicale pentru recuperare și pentru dezvoltarea unei înțelegeri mai profunde a modelelor de mișcare.

           În timpul doctoratului său a început să lucreze la spectacole care implică tehnologia, cum ar fi Pisica lui Schrodinger, regizat de Alexandru Berceanu și coregrafiat de Madalina Dan. Acest performance este despre anxietate și depresie și a fost creat după un studiu de caz realizat de niște specialiști în psihologie. Un alt proiect care a implicat tehnologia a fost Performance Situation Room un proiect realizat de Working Art Space Production în 2019 în colaborare cu centrul de cercetare Cinetic. În 2021 a fost performer și coregraf în proiectul MONOMER: Future Prospects about old habits, finanțat de AFCN, care a fost o abordare multidisciplinară asupra experienței corpului în perioada pandemiei.

 

Link-uri:

Proiect - promo: Reclama

 

 Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro 

 

 

 

 

242 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii