Izabela Barbu (Jezebel) - Muzician

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

 

ww.facebook.com/ibooksquare/live/ 

Izabela Barbu (Jezebel)

Muzician

 

 

Născută la data de 7 ianuarie 1968 în Tulcea, Romania Izabela Barbu, alias Jezebel, de profesie economist, a activat vreme de peste 20 de ani în sistemul financiar-bancar, în București.

Absolventă a școlii de muzica – 8 ani, secția pian, a unui an de canto clasic și unui an de pedagogie muzicală la Facultatea de Arte a Universității Spiru Haret, la 40 de ani s-a decis să-și schimbe drumul în viață și a început o nouă carieră în domeniul artistic, întorcându-se la pasiunile din copilărie – muzica și teatrul. La 49 de ani a ales sa se mute în Germania, iar la 50  de ani a devenit instructor de yoga  autorizat internațional - Yoga Alliance Internationl USA.

În cei mai bine de 14 ani scurși de la debutul de pe scena clubului bucureștean “Spice”, Jezebel a susținut sute de concerte în țara dar și în străinătate, atât la evenimente  din spațiul public, cât și la evenimente din mediul privat.

Abordează genuri și stiluri muzicale diferite, trecând cu naturalețe si pasiune de la folclor - tradițional ori prelucrat - la jazz, de la chansonetta la tangou argentinian, de la ritmuri cubaneze la muzica tradițională mexicană, de la muzica românească interbelică la fado, de la muzica sacră la bell canto. Proiectele sale muzicale, printre care, “de la Maria Tănase la Edith Piaf, prin micul Paris”, “Historia de un amor”, “Bun îi vinu’ghiurghiuliu”, “Interbelic Mood”, “Interbelic fusion rock”, “Tango del mar”, “Unirea – sub zodiac Mariei, regina tuturor romanilor” , “Hierogamie. Incantații” etc. au fost găzduite de numeroase cluburi și scene unde se cântă live, atât în București și în țară, cat si în Franța, Austria, Germania, Israel, Maroc, Turcia, Canada.

A colaborat și continuă să o facă cu artiști de renume, atât din lumea muzicii, cât și din teatru, printre care pot fi amintiți Ovidiu Lipan Țăndărică, Josef Kappl, Cristi Gram – Pasarea Rock, Nightlosers, Grigore Lese,  Nicolae Voiculeț, Cvartetul Amadeus, Cvartetul Passione, Mariano Castro, Marius Vernescu, Marius Mihalache, Ionel Tudor, Gyuri Pascu, Tiberiu Soare, Puiu Pascu, Victor Solomon-Solo, Alexandru Burcă, Cristi Horia, Dan Incrosnatu, Adrian Flautistu, Ciprian Parghel, Mihai Melinescu, Tudor Anghelescu, Sorin Zlat, Lucian Maxim, Ionel Tănase, Roberto Saracino, Sebastian Papaiani, Claudiu Bleont, Bogdan și Valentin Uritescu, Lilliana Pana, Radu Zetu, Mariana Liurca, Mihaela Vosganian, Mariana Pachis, Iulia Gorneanu,  regizorul/actorul Toma Enache.

A jucat rolul Cleonice și O cântăreață în piesa de teatru “Mincinosul” de Carlo Goldoni, în regia lui Toma Enache, de mai bine de 7 ani, mergând în turneu în toată țara, alături de mari actori: Claudiu Bleont, Sebastian Papaiani, Valentin si Bogdan Uritescu, Radu Zetu, Liliana Pana…

Deține rolul principal în Erotopoetica, în regia lui Toma Enache, spectacol ce s-a jucat de nenumărate ori de 8 ani incoace și continuă să se joace în București și în țară – Constanta, Drobeta Turnu Severin, Sighetul Marmației, Baia Mare, Bistrița, Timișoara, Reșița, Ploiești, Pitești…

A cântat în spectacolul de muzică și dans “Luna Tango”, împreună cu pianistul și compozitorul Marino Castro și cvartetul Passione.

A Cântat în spectacolul “Alma no fado”, alături de Ricardo Caria.

De asemenea, a cântat în spectacolul omagial dedicat “Mariei Tănase”, la un centenar de la nașterea sa, acompaniată de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, spectacol ce a avut loc la Opera Romană.

A fost invitată să cânte la Târgul Internațional de Turism - CMT de la Stuttgart în 2015, unde România a fost țară parteneră, în două spectacole de mare amploare la care au participat reprezentanți ai tuturor țărilor ce au expus și diplomați invitați ai țărilor partenere, precum și în 2017. A urcat pe scenă împreună cu Pasărea Rock, Cvartetul Amadeus, Nicolae Voiculeț, Mihai Nenita, Marius Mihalache.

Cântă împreuna cu Pasarea Rock în proiectul Ciocârlia. 1 Decembrie 2016 la Alba Iulia, CMT Stuttgart.

A fost invitată să cânte, împreună cu Nightlosers, tot în 2015, la Târgul Internațional de Turism, la Berlin. De asemenea, la același târg de turism a fost invitată să cânte și în 2017.

A cântat la Viena, la invitația Institutului Cultural Roman, cu ocazia zilei internaționale a IEI, în 2014. 

De asemenea, în același an, tot la Viena, a fost invitată să susțină un concert dedicat memoriei academicianului Nicolae Cajal.

A cântat la Muzeul Național de Artă din Tel Aviv, cu ocazia Zilei Naționale a României, la invitația Ambasadei României în Israel, în fața a peste 800 de invitați, în anul 2013.

Tot cu ocazia Zilei Naționale a României, în anul 2015, a susținut un concert de muzică lirică și apoi un program de folclor tradițional românesc, reinterpretat, la reședința Ambasadei României din Rabat, Regatul Maroc, în fața a peste 400 de diplomați prezenți la eveniment. 

A fost invitată să cânte, de către Excelenta Sa Ambasadorul Felipe Alvarez de Toledo, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Argentina, la recepția oferita corpului diplomatic cu acest prilej, în 2015.

A intonat Imnul National de Stat al Republicii Argentina cu ocazia finalei de rugby Romania-Argentina din 2015.

A cântat în cadrul Festivalului “Bucureștii lui Caragiale” la primele două ediții ale acestuia, pe întreaga lor desfășurare.

A susținut o serie de concerte la Institutul Cultural Român din București și ține cursuri de canto la atelierele de vară pentru copii și adulți, organizate în cadrul institutului.

A fost invitată să concerteze la evenimentul “Flori de Ie prezintă White by Mirela Trăistaru”, ce a avut loc în luna aprilie 2016 în sala de festivități a Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru.

A fost invitată să susțină concerte la vernisajul expozițiilor pictorului Paul Hitter, “O atitudine socială în alb și negru” și al pictoriței Teofilia Juravle – “Identitate”, precum și la vernisaje ale pictoriței Mirela Trăistaru.

A fost invitata sa cânte la Gala Premiilor UCIN 2017.

De asemenea, la propunerea Ambasadei României în Franța de la Paris, sub patronajul Institutului Cultural Roman, a cântat în cadrul  evenimentelor organizate în Place de l’Europe, în spațiul “Agora” organizat cu ocazia Campionatului European de fotbal în fata Hotel de Ville din Paris, cu ocazia  zilei internaționale a Iei, pe 24 iunie 2016, unde a prezentat și primul sau single intitulat “Paris”. 

De asemenea a susținut un recital la recepția oferita la sediul Ambasadei României în Franta, în 25 iunie 2016. 

În 23 septembrie 2016 a concertat în Sala Byzantina a Palatului de Behague, în cadrul săptămânii culturilor străine la Paris, sub egida FICEP.

In datele de 2 si 3 octombrie 2016 a concertat la Tango Palace din Stuttgart. 

In 2016 a conceput și pus în scena proiectul itinerant “Unirea, sub zodia Mariei – regina tuturor romanilor”, în care oferă publicului, pe lângă un concert susținut împreuna cu 5 instrumentiști, o expoziție ampla de pictura – “Moștenire” – Mirela Trăistaru și Teofilia Juravle, precum și expoziția de obiecte vestimentare si de podoaba autentice “ Vesmântul țărănesc, vesmânt regal” – colecție ce aparține colecționarei/curator Iulia Gorneanu, proiect ce a fost prezentat în premiera în Franța și Germania.

În august 2016 a fost invitata sa concerteze la festivalul “Rowmania”, organizat de Primăria orașului Tulcea si Mila 23 - Ivan Patzaichin, unde a prezentat publicului proiectul sau “Interbelic fusion rock” – un proiect de folclor romanesc, cu acompaniament rock.

A fost invitata sa concerteze de doua ori în cadrul festivalului “Carusel Cooltural” – piațeta Casino din Mamaia, din vara anului 2016, organizat de primăria orașului Constanta, cu proiectele “Tango del Mar” si “De la Maria Tanase la Edith Piaf, prin micul Paris”.

A concertat de nenumărate ori pentru Centrul Cultural Casa Artelor sector 3, în 2015 2016 si 2017.

Pe 17 decembrie 2016 a susținut un concert în cadrul “Galei de excelenta al primăriei sectorului 5”

Pe 13 ianuarie 2017 a concertat la Royaumont Abbey, Asnieres-sur-Oise, Franța.

Pe 15 ianuarie 2017 a fost invitata de catre Institutul Cultural Roman din Istanbul sa concerteze de Ziua Culturii Naționale.

In luna iunie 2017 a concertat la Spadina Theatre din Torono, Canada.

A fost invitata sa concerteze în cadrul Festivalului verii I ediție, “Ferytale”, de la Mamaia, în luna iulie a anului curent.

A performat în Erotopoetica, pe scena TNO  Oleg Danovsky, în cadrul FITIC 2017.

A concertat în cadrul “Festivalului Iernii” de la Constanta în decembrie 2017.

A susținut muzical, împreuna cu pianistul Alexandru Burca, 3 dintre evenimentele “Soiree de la Mode”,  organizate de către Alin Gălățence. 2016 Soiree de la mode dedicat lui Marilyn Monroe; 2017 dedicat lui Jackie Onassis si noiembrie 2017 dedicat Reginei Maria a României.

In octombrie 2017 a câștigat, împreuna cu pianistul Alexandru Burca, premiul I al Concursului International de DUO cameral liric-dramatic Suzana Szorenyi.

 

In 2017 a susținut concertul “De la Maria Tănase la Edith Piaf, prin micul Paris” în gradina Muzeului Casei Cesianu, în cadrul Festivalului “La pas pe Calea Victoriei”.

In 2018 a participat în calitate de concurent la Vocea României, reușind performanta de a primi sufragiile tuturor juraților.

In 2018 a fost invitata să susțină un recital în cadrul Festivalului ”Strada de carte” la Bibilioteca Academiei.

A performat în proiectul “Unirea sub zodia Mariei – regina tuturor romanilor” (al cărui idee, concept și prezentare îi aparțin) spectacol de muzica, imagine și moda inspirata de personalitatea reginei Maria (creații ale designerului, furnizor al Casei Regale, Agnes Toma), dedicat Centenarului Unirii, în fata Cazinoului din Constanta, alături de Orchestra Simfonica București și tenorii Vlad Miriță, Andrei Lazar, George Ionuț Virban și actrița Maia Morgenstern. 

In 2019 a fost invitata să susțină un recital în gradina Muzeului National al Literaturii Romane.

In 2021 a cântat în cadrul festivalul ILVA FEST aflat la cea de a 8-a ediție în 2021.

In 2022 a primit premiul “Confirmarea anului” la Gala premiilor Jazz pe 2021, ediția a XVIII-a – Premiile Muzza.

A organizat și a participat la o multitudine de evenimente în scop caritabil, ajutând artiști tineri cu probleme grave de sănătate si copii cu situații familiale ori de sănătate precare.

I-au fost publicate materiale proprii în diverse publicații sau în mediul on-line și, de asemenea o seamă de interviuri despre viață și cariera sa. “Intertextualitate și narativ în muzică” de Izabela Barbu, în Revista Dunărea de Jos; “25 Reasons to visit Romania with Izabela Barbu” în Huffington Post; Revista Psyhologies; Jurnalul Național de duminică;  Reader’s Digest; blogul revistei Feminis, Cariere on-line etc. 

A apărut în numeroase rânduri la emisiuni de TV și radio: “Drumul lui Leșe” – TVR2; “Din arhiva TVR” – TVR3; “O dată în viață” – TVR;  “Unirea sub zodia Mariei – regina tuturor romanilor”, spectacol de muzica, imagine si moda inspirata de personalitatea reginei Maria – creații ale designerului, furnizor al Casei Regale, Agnes Toma, dedicat Centenarului Unirii, în fata Cazinoului din Constanta, alături de Orchestra Simfonica București si tenorii Vlad Miriță, Andrei Lazar, George Ionuț Virban și actrița Maia Morgenstern. După o idee, concept și proiect propriu. Vocea României” – PRO TV;  “Femei de 10, Bărbați de 10” - TVR; “Harta Vieții” – Antena 2; “Dimineața cu Răzvan și Dani” – Antena 1; “Celebri sau nu” – Antena 2; “Happy Hours” – PRO TV; TVR Internațional, TVR “Conviețuiri”;  “Digicult” – DIGI TV; TRINITAS TV; “Românii au prezent” – GIGA TV; “Femei de 10, Bărbați de 10” – TVR 2; “Dincolo de Povestiri” – ACASĂ TV; “Euforia Club” – Euforia TV; “Teo Live Show” – PRIMA TV, “Teo Show” – KANAL D, Neptun TV, Estrada TV, Lynx TV România, Nasul TV, TVH – “Umbla vorba”, TVR Internațional etc., în on-line: “Poezie și creație” interviurile Elenei Loreta Popa; Hello Sanatate TV “Luana  show” și în emisiuni radiodifuzate la Radio România Cultural, NATIONAL FM, Radio 3Net Florian Pittis, Radio România International, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, secțiunea de limba spaniola și secțiunea de limba chineza, Radio Romania București FM “Întâlniri capitale” etc.; 

Din luna decembrie a anului 2015, mai bine de un an si jumătate, Radio NATIONAL FM i-a difuzat cântecul “Bun ii vinu’ghiurghiului”,  pe care artista l-a reorchestrat si pe care îl interpretează cu acompaniament rock.

In 2022 a lansat primele sale compoziții, ce vor face parte din albumul de tango Argentinian “Tango irreal”.

 

Premii: 

-In octombrie 2017 a câștigat, împreuna cu pianistul Alexandru Burca, premiul I al Concursului International de DUO  cameral liric-dramatic Suzana Szorenyi.

-In 2022 a primit premiul “Confirmarea anului” la Gala premiilor Jazz pe 2021, ediția a XVIII-a – Premiile Muzza.

BIOGRAFIE IZABELA BARBU (JEZEBEL)

 

Născută la data de 7 ianuarie 1968 în Tulcea, Romania Izabela Barbu, alias Jezebel, de profesie economist, a activat vreme de peste 20 de ani în sistemul financiar-bancar, în București.

Absolventă a școlii de muzica – 8 ani, secția pian, a unui an de canto clasic și unui an de pedagogie muzicală la Facultatea de Arte a Universității Spiru Haret, la 40 de ani s-a decis să-și schimbe drumul în viață și a început o nouă carieră în domeniul artistic, întorcându-se la pasiunile din copilărie – muzica și teatrul. La 49 de ani a ales sa se mute în Germania, iar la 50  de ani a devenit instructor de yoga  autorizat internațional - Yoga Alliance Internationl USA.

În cei mai bine de 14 ani scurși de la debutul de pe scena clubului bucureștean “Spice”, Jezebel a susținut sute de concerte în țara dar și în străinătate, atât la evenimente  din spațiul public, cât și la evenimente din mediul privat.

Abordează genuri și stiluri muzicale diferite, trecând cu naturalețe si pasiune de la folclor - tradițional ori prelucrat - la jazz, de la chansonetta la tangou argentinian, de la ritmuri cubaneze la muzica tradițională mexicană, de la muzica românească interbelică la fado, de la muzica sacră la bell canto. Proiectele sale muzicale, printre care, “de la Maria Tănase la Edith Piaf, prin micul Paris”, “Historia de un amor”, “Bun îi vinu’ghiurghiuliu”, “Interbelic Mood”, “Interbelic fusion rock”, “Tango del mar”, “Unirea – sub zodiac Mariei, regina tuturor romanilor” , “Hierogamie. Incantații” etc. au fost găzduite de numeroase cluburi și scene unde se cântă live, atât în București și în țară, cat si în Franța, Austria, Germania, Israel, Maroc, Turcia, Canada.

A colaborat și continuă să o facă cu artiști de renume, atât din lumea muzicii, cât și din teatru, printre care pot fi amintiți Ovidiu Lipan Țăndărică, Josef Kappl, Cristi Gram – Pasarea Rock, Nightlosers, Grigore Lese,  Nicolae Voiculeț, Cvartetul Amadeus, Cvartetul Passione, Mariano Castro, Marius Vernescu, Marius Mihalache, Ionel Tudor, Gyuri Pascu, Tiberiu Soare, Puiu Pascu, Victor Solomon-Solo, Alexandru Burcă, Cristi Horia, Dan Incrosnatu, Adrian Flautistu, Ciprian Parghel, Mihai Melinescu, Tudor Anghelescu, Sorin Zlat, Lucian Maxim, Ionel Tănase, Roberto Saracino, Sebastian Papaiani, Claudiu Bleont, Bogdan și Valentin Uritescu, Lilliana Pana, Radu Zetu, Mariana Liurca, Mihaela Vosganian, Mariana Pachis, Iulia Gorneanu,  regizorul/actorul Toma Enache.

A jucat rolul Cleonice și O cântăreață în piesa de teatru “Mincinosul” de Carlo Goldoni, în regia lui Toma Enache, de mai bine de 7 ani, mergând în turneu în toată țara, alături de mari actori: Claudiu Bleont, Sebastian Papaiani, Valentin si Bogdan Uritescu, Radu Zetu, Liliana Pana…

Deține rolul principal în Erotopoetica, în regia lui Toma Enache, spectacol ce s-a jucat de nenumărate ori de 8 ani incoace și continuă să se joace în București și în țară – Constanta, Drobeta Turnu Severin, Sighetul Marmației, Baia Mare, Bistrița, Timișoara, Reșița, Ploiești, Pitești…

A cântat în spectacolul de muzică și dans “Luna Tango”, împreună cu pianistul și compozitorul Marino Castro și cvartetul Passione.

A Cântat în spectacolul “Alma no fado”, alături de Ricardo Caria.

De asemenea, a cântat în spectacolul omagial dedicat “Mariei Tănase”, la un centenar de la nașterea sa, acompaniată de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, spectacol ce a avut loc la Opera Romană.

A fost invitată să cânte la Târgul Internațional de Turism - CMT de la Stuttgart în 2015, unde România a fost țară parteneră, în două spectacole de mare amploare la care au participat reprezentanți ai tuturor țărilor ce au expus și diplomați invitați ai țărilor partenere, precum și în 2017. A urcat pe scenă împreună cu Pasărea Rock, Cvartetul Amadeus, Nicolae Voiculeț, Mihai Nenita, Marius Mihalache.

Cântă împreuna cu Pasarea Rock în proiectul Ciocârlia. 1 Decembrie 2016 la Alba Iulia, CMT Stuttgart.

A fost invitată să cânte, împreună cu Nightlosers, tot în 2015, la Târgul Internațional de Turism, la Berlin. De asemenea, la același târg de turism a fost invitată să cânte și în 2017.

A cântat la Viena, la invitația Institutului Cultural Roman, cu ocazia zilei internaționale a IEI, în 2014. 

De asemenea, în același an, tot la Viena, a fost invitată să susțină un concert dedicat memoriei academicianului Nicolae Cajal.

A cântat la Muzeul Național de Artă din Tel Aviv, cu ocazia Zilei Naționale a României, la invitația Ambasadei României în Israel, în fața a peste 800 de invitați, în anul 2013.

Tot cu ocazia Zilei Naționale a României, în anul 2015, a susținut un concert de muzică lirică și apoi un program de folclor tradițional românesc, reinterpretat, la reședința Ambasadei României din Rabat, Regatul Maroc, în fața a peste 400 de diplomați prezenți la eveniment. 

A fost invitată să cânte, de către Excelenta Sa Ambasadorul Felipe Alvarez de Toledo, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Argentina, la recepția oferita corpului diplomatic cu acest prilej, în 2015.

A intonat Imnul National de Stat al Republicii Argentina cu ocazia finalei de rugby Romania-Argentina din 2015.

A cântat în cadrul Festivalului “Bucureștii lui Caragiale” la primele două ediții ale acestuia, pe întreaga lor desfășurare.

A susținut o serie de concerte la Institutul Cultural Român din București și ține cursuri de canto la atelierele de vară pentru copii și adulți, organizate în cadrul institutului.

A fost invitată să concerteze la evenimentul “Flori de Ie prezintă White by Mirela Trăistaru”, ce a avut loc în luna aprilie 2016 în sala de festivități a Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru.

A fost invitată să susțină concerte la vernisajul expozițiilor pictorului Paul Hitter, “O atitudine socială în alb și negru” și al pictoriței Teofilia Juravle – “Identitate”, precum și la vernisaje ale pictoriței Mirela Trăistaru.

A fost invitata sa cânte la Gala Premiilor UCIN 2017.

De asemenea, la propunerea Ambasadei României în Franța de la Paris, sub patronajul Institutului Cultural Roman, a cântat în cadrul  evenimentelor organizate în Place de l’Europe, în spațiul “Agora” organizat cu ocazia Campionatului European de fotbal în fata Hotel de Ville din Paris, cu ocazia  zilei internaționale a Iei, pe 24 iunie 2016, unde a prezentat și primul sau single intitulat “Paris”. 

De asemenea a susținut un recital la recepția oferita la sediul Ambasadei României în Franta, în 25 iunie 2016. 

În 23 septembrie 2016 a concertat în Sala Byzantina a Palatului de Behague, în cadrul săptămânii culturilor străine la Paris, sub egida FICEP.

In datele de 2 si 3 octombrie 2016 a concertat la Tango Palace din Stuttgart. 

In 2016 a conceput și pus în scena proiectul itinerant “Unirea, sub zodia Mariei – regina tuturor romanilor”, în care oferă publicului, pe lângă un concert susținut împreuna cu 5 instrumentiști, o expoziție ampla de pictura – “Moștenire” – Mirela Trăistaru și Teofilia Juravle, precum și expoziția de obiecte vestimentare si de podoaba autentice “ Vesmântul țărănesc, vesmânt regal” – colecție ce aparține colecționarei/curator Iulia Gorneanu, proiect ce a fost prezentat în premiera în Franța și Germania.

În august 2016 a fost invitata sa concerteze la festivalul “Rowmania”, organizat de Primăria orașului Tulcea si Mila 23 - Ivan Patzaichin, unde a prezentat publicului proiectul sau “Interbelic fusion rock” – un proiect de folclor romanesc, cu acompaniament rock.

A fost invitata sa concerteze de doua ori în cadrul festivalului “Carusel Cooltural” – piațeta Casino din Mamaia, din vara anului 2016, organizat de primăria orașului Constanta, cu proiectele “Tango del Mar” si “De la Maria Tanase la Edith Piaf, prin micul Paris”.

A concertat de nenumărate ori pentru Centrul Cultural Casa Artelor sector 3, în 2015 2016 si 2017.

Pe 17 decembrie 2016 a susținut un concert în cadrul “Galei de excelenta al primăriei sectorului 5”

Pe 13 ianuarie 2017 a concertat la Royaumont Abbey, Asnieres-sur-Oise, Franța.

Pe 15 ianuarie 2017 a fost invitata de catre Institutul Cultural Roman din Istanbul sa concerteze de Ziua Culturii Naționale.

In luna iunie 2017 a concertat la Spadina Theatre din Torono, Canada.

A fost invitata sa concerteze în cadrul Festivalului verii I ediție, “Ferytale”, de la Mamaia, în luna iulie a anului curent.

A performat în Erotopoetica, pe scena TNO  Oleg Danovsky, în cadrul FITIC 2017.

A concertat în cadrul “Festivalului Iernii” de la Constanta în decembrie 2017.

A susținut muzical, împreuna cu pianistul Alexandru Burca, 3 dintre evenimentele “Soiree de la Mode”,  organizate de către Alin Gălățence. 2016 Soiree de la mode dedicat lui Marilyn Monroe; 2017 dedicat lui Jackie Onassis si noiembrie 2017 dedicat Reginei Maria a României.

In octombrie 2017 a câștigat, împreuna cu pianistul Alexandru Burca, premiul I al Concursului International de DUO cameral liric-dramatic Suzana Szorenyi.

 

In 2017 a susținut concertul “De la Maria Tănase la Edith Piaf, prin micul Paris” în gradina Muzeului Casei Cesianu, în cadrul Festivalului “La pas pe Calea Victoriei”.

In 2018 a participat în calitate de concurent la Vocea României, reușind performanta de a primi sufragiile tuturor juraților.

In 2018 a fost invitata să susțină un recital în cadrul Festivalului ”Strada de carte” la Bibilioteca Academiei.

A performat în proiectul “Unirea sub zodia Mariei – regina tuturor romanilor” (al cărui idee, concept și prezentare îi aparțin) spectacol de muzica, imagine și moda inspirata de personalitatea reginei Maria (creații ale designerului, furnizor al Casei Regale, Agnes Toma), dedicat Centenarului Unirii, în fata Cazinoului din Constanta, alături de Orchestra Simfonica București și tenorii Vlad Miriță, Andrei Lazar, George Ionuț Virban și actrița Maia Morgenstern. 

In 2019 a fost invitata să susțină un recital în gradina Muzeului National al Literaturii Romane.

In 2021 a cântat în cadrul festivalul ILVA FEST aflat la cea de a 8-a ediție în 2021.

In 2022 a primit premiul “Confirmarea anului” la Gala premiilor Jazz pe 2021, ediția a XVIII-a – Premiile Muzza.

A organizat și a participat la o multitudine de evenimente în scop caritabil, ajutând artiști tineri cu probleme grave de sănătate si copii cu situații familiale ori de sănătate precare.

I-au fost publicate materiale proprii în diverse publicații sau în mediul on-line și, de asemenea o seamă de interviuri despre viață și cariera sa. “Intertextualitate și narativ în muzică” de Izabela Barbu, în Revista Dunărea de Jos; “25 Reasons to visit Romania with Izabela Barbu” în Huffington Post; Revista Psyhologies; Jurnalul Național de duminică;  Reader’s Digest; blogul revistei Feminis, Cariere on-line etc. 

A apărut în numeroase rânduri la emisiuni de TV și radio: “Drumul lui Leșe” – TVR2; “Din arhiva TVR” – TVR3; “O dată în viață” – TVR;  “Unirea sub zodia Mariei – regina tuturor romanilor”, spectacol de muzica, imagine si moda inspirata de personalitatea reginei Maria – creații ale designerului, furnizor al Casei Regale, Agnes Toma, dedicat Centenarului Unirii, în fata Cazinoului din Constanta, alături de Orchestra Simfonica București si tenorii Vlad Miriță, Andrei Lazar, George Ionuț Virban și actrița Maia Morgenstern. După o idee, concept și proiect propriu. Vocea României” – PRO TV;  “Femei de 10, Bărbați de 10” - TVR; “Harta Vieții” – Antena 2; “Dimineața cu Răzvan și Dani” – Antena 1; “Celebri sau nu” – Antena 2; “Happy Hours” – PRO TV; TVR Internațional, TVR “Conviețuiri”;  “Digicult” – DIGI TV; TRINITAS TV; “Românii au prezent” – GIGA TV; “Femei de 10, Bărbați de 10” – TVR 2; “Dincolo de Povestiri” – ACASĂ TV; “Euforia Club” – Euforia TV; “Teo Live Show” – PRIMA TV, “Teo Show” – KANAL D, Neptun TV, Estrada TV, Lynx TV România, Nasul TV, TVH – “Umbla vorba”, TVR Internațional etc., în on-line: “Poezie și creație” interviurile Elenei Loreta Popa; Hello Sanatate TV “Luana  show” și în emisiuni radiodifuzate la Radio România Cultural, NATIONAL FM, Radio 3Net Florian Pittis, Radio România International, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, secțiunea de limba spaniola și secțiunea de limba chineza, Radio Romania București FM “Întâlniri capitale” etc.; 

Din luna decembrie a anului 2015, mai bine de un an si jumătate, Radio NATIONAL FM i-a difuzat cântecul “Bun ii vinu’ghiurghiului”,  pe care artista l-a reorchestrat si pe care îl interpretează cu acompaniament rock.

In 2022 a lansat primele sale compoziții, ce vor face parte din albumul de tango Argentinian “Tango irreal”.

 

Premii: 

-In octombrie 2017 a câștigat, împreuna cu pianistul Alexandru Burca, premiul I al Concursului International de DUO  cameral liric-dramatic Suzana Szorenyi.

-In 2022 a primit premiul “Confirmarea anului” la Gala premiilor Jazz pe 2021, ediția a XVIII-a – Premiile Muzza.

 


 

Link-uri:

Facebook: Izabela Barbu (Jezebel)

Pagina Facebook: Jezebel

Proiect Pag

 Site Oficial: Jezebel

 

Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

 

 
498 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii