Cristinne Câmpean - scriitor

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

www.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Cristinne Câmpean

scriitor

 

Cristinne C.C. s-a născut în Constantă, şi-a locuit până la 18 ani în Mangalia, un orăşel din S-E României, situat pe malul Mării Negre.

A terminat facultatea de drept, devenind imediat după absolvire avocat.

Începându-şi cariera de scriitoare mai mult dintr-o dorinţă de a pune ceva suflet şi visare în balanţa vieţii dure a meseriei de avocat, Cristinne s-a văzut în faţa altei dileme: să-şi dedice energia scrisului, ce-i foloseşte harul natural de a pune în scenă personaje miraculoase sau să continue profesia pentru care s-a luptat atât de mult? A găsit o cale de mijloc, continuându-şi îndârjită profesia şi în acelaşi timp clădind armonios în romanele sale întâmplări ale căror personaje îmbină exuberanţa tinereţii cu maturitatea gândirii.

Primele încercări artistice îi cuprind mintea încă din anii liceului, fiind membră a numeroase grupuri literare, căutând întotdeauna să-şi identifice stilul ce ar caracteriza-o. Într-un final, după dramă, poezie, chiar şi S.F., misterul şi fantasticul au fost cele ce i-au cucerit mintea şi inimă. Deşi o lungă perioadă de timp nu a mai continuat să scrie, atunci când trăirile interioare i-au împins mâna pentru a reaşterne cuvinte, acestea au creat poveşti în care autoarea şi implicit cititorii îşi regăsesc emoţiile adolescenţei, bucuria de a vedea şi a simţi lucruri noi, unele pentru prima oară.

Tinereţea şi vivacitatea stilului surprind plăcut, captivând şi stimulând dorinţa de a pătrunde tot mai mult în lumile personajelor, fineţea cu care autoarea reuşeşte întotdeauna să te introducă în universul romanelor sale făcând-o apreciată atât de tinerii cititori înflăcăraţi cât şi de inimile romantice mai cu experienţă. Are grijă întotdeauna să includă doze atent proporţionate de acţiune, fantastic, suspans şi iubire, fiind “fresh” în exprimare şi caldă şi plăcută în detalii. Capacitatea de a crea mereu noi personaje şi acţiuni ce-şi pun în scenă rolurile în cadre pline de viaţă şi în acelaşi timp familiare, trezeşte cititorului emoţii personale în care acesta se identifică de multe ori ca spectator activ la naraţiune. Citeşti, te bucuri şi te întristezi odată cu cei ce umplu foile romanelor, de multe ori regăsindu-te printre ele iar, într-un final, concluzionezi: Sigur! O ştiu pe Cristinne C.C. şi cauţi nerăbdător următorul ei roman.

Aceasta este biografia scrisă de un prieten foarte bun din copilărie, alături de care am citit, compus și recompus finaluri de romane, povestiri fantastice, scenariii de film SF și o mulțime de alte minunății a căror mărturie a rămas însă doar în amintirile și în imaginația noastră.

Nu îmi amintesc exact momentul în care m-am hotărât să iau stiloul în mână și să-mi propun să scriu. Nu-mi amintesc nici dacă a fost cu adevărat un stilou, un creion, un pix sau poate o bucată de cretă. Nu am nicio amintire despre suportul pe care am scris primele cuvinte care s-au născut pentru a deveni poveste. Ce știu cu siguranță este că nu-mi amintesc nici vreo perioadă în care să nu fi simțit nevoia să scriu.

M-am bucurat mereu de o imaginație bogată. Când eram foarte mică, obișnuiam să visez cu ochii deschiși tot felul de aventuri, care mai de care mai spectaculoase, în care mintea mea de copil exagera fiecare detaliu al lumii din jur ori compunea de la sine abilități fantastice persoanelor. Aveam un pickup în camera mea și o mulțime de discuri de vinil cu povești de tot felul pe care le ascultam zilnic. Le știam pe de rost, dar partea care mă fascina venea abia după finalul basmelor, când se lăsa liniște iar eu începeam reconstruirea poveștii respective cu una nouă, cu întâmplări și sfârșit diferit.

Mai târziu, același lucru am început să îl fac cu anumite cărți pe care le citeam.

Nu sunt sigură, dar cred că la un moment dat, să schimb poveștile scrise de alții nu m-a mai mulțumit în totalitate și am simțit nevoia să mi le scriu pe ale mele, de la capăt, așa cum personajele își doreau să le fie relatate aventurile.

Am ajuns astfel să scriu o mulțime de mici scenete (pe unele le-am jucat împreună cu prietenele mele, pe altele le-am scris chiar inspirată de caracterul fiecăreia dintre ele), am compus versuri, am început romane pe diverse teme, am scris în jurnal încă de pe la 12 ani, povestindu-mi pățaniile de parcă ar fi fost al unei alte fete.

Toate astea mi-au venit natural și nu m-am întrebat niciodată de ce scriu, unde doresc să mă îndrept cu această pasiune sau dacă măcar fac un lucru bun. Îmi amintesc doar că am fost mereu în compania dorinței de a așterne cuvinte și că mi-am găsit, de fiecare dată, un soi de echilibru în această îndeletnicire.

A venit însă o zi în care întrebările mi-au fost adresate și m-am trezit în postura în care am fost nevoită să analizez chiar eu de unde a pornit această pasiune și până unde sunt dispusă să o urmez.

 

Profilul Facebook: Cristinne Campean

Pagina carte: seriei Ephialte 

O pagină creată special pentru:  gruparea recenziilor, părerilor și, în general, a oricărui feedback primit de la cititori 

Un grup pentru: fani și cititori ai seriei Ephialte 

 

Link-ul de unde poate fi comandată varianta în limba engleză a primului volum din serie EPHIALTE

 

Cultivă-ți imaginația!

www.ibooksquare.ro

 

368 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii