Ștefan Stoianovici - Muzician

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

ww.facebook.com/ibooksquare/live/ 

Ștefan Stoianovici

Muzician

 

Stefan Stoianovici - pianist, compozitor, aranjor, producător.
Absolvent al secției de compoziție - jazz/muzică ușoara a UNMB. În prezent masterand la secția de compoziție clasică.
 
 "Sunt un muzician intrigat de o gamă destul de largă de sonorități. Am abordat genuri foarte diverse de-a lungul timpului, dar jazz-ul, compoziția clasică, muzica electronică și muzica de film au rămas pasiunile cele mai pregnante. Cred că mai important decât stilul pe care alegi să-l abordezi este ca abordarea să fie una onestă. Încerc ca fiecare proiect muzical în care mă implic să reprezinte o manifestare sinceră a impresiilor mele de la momentul respectiv. Așadar, indiferent de direcția estetică pe care alegi să o explorezi, nu cred că se pot comite prea multe greșeli de expresie atât timp cât te ghidezi după acest principiu, al onestiatii."
 
 
Stefan Stoianovici Trio - Conceptul “POLARITIES” face trimitere la extremele tendințelor stilistice și expresive abordate, dar și la background-urile muzicale diverse ale membrilor ansamblului, ce au să fie reunite pentru prima oară într-o paletă de culori foarte interesantă și originală. Este vorba de o muzică definită în mod special prin caracterul său organic, manifestat la nivelul limbajui și al procesului dezvoltator, însă menținut într-un context formal foarte atent controlat. Ne propunem, astfel, îmbinarea a două dimensiuni estetice complementare: cea a improvizației și cea a organizării. 
Îngrădirea timbrală a ansamblului vine la pachet cu obligația muzicienilor de a explora extensiv posibilitățile instrumentelor, în vederea menținerii interesului muzical și al expresiei personale. Acest avânt al modernității rămâne, totuși, informat și suplimentat de tradiția jazzului și a muzicii occidentale în general.
 
Link-uri 
 

 

 

 

Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

238 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii