Cristina Lilienfeld - coregraf

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

ww.facebook.com/ibooksquare/live/ 

Cristina Lilienfeld

Coregraf

 

Cristina a studiat coregrafia și psihologia, căutând în permanență punctul în care cele două discipline se întâlnesc. În ultimii ani a colaborat și continuă să lucreze cu diferiți coregrafi și dansatori, dar și cu artiști vizuali și muzicieni, făcând parte din mai multe grupuri artistice interdisciplinare.

Din 2013 până în prezent Cristina a creat și co-creat o serie de spectacole precum: „Lay(ers)”, „Nu toți sunt eroi”, „Fapte vitejești”, „Moving Fields”, “See You Soon”, “Eighty Five Percent Of What You Remember”, “In cautarea corpului pierdut”, “Private Self” și a dansat în spectacole precum: „Coregrafie de grup” de Mihaela Alexandra Dancs, „În trup” (a semnat coregrafia și a dansat) - operă de cameră de Diana Rotaru pe libret de Ciprian Măceșaru, „Dancer In The Dark” (a semnat coregrafia), regia Levente Kocsardi, „The Great Scheme of Things” - concert trupa Fierbinteanu, „A Truth, A Lie And A List Of Possibilities” de Andreea Novac, „Alienation or the Desire for Intimacy” de Benno Voorham etc. – Unele dintre aceste spectacole continuă să fie prezentate pe scenele din București, din țară și din afară, sau in diferite spatii neconventionale.

În anul 2016, a făcut parte din programul Dance Roads, prin intermediul căruia a călătorit în cinci țări europene prezentând spectacolul „Lay(ers)”. In 2020 a primit premiul CNDB pentru artisti independenti, iar in 2021 a făcut parte dintr-un proiect  internațional coordonat de renumitul coregraf Anjelin Preljocaj al cărui rezultat a fost lansat in 2022 sub forma unui scurt film de dans si a unei aplicații pentru mobil intitulat Danse L'Europe. 

A colaborat într-o multitudine de proiecte cu coregrafi precum Cosmin Manolescu, Alexandra Balasoiu, Valentina de Piante, Mihaela Alexandra Dancs, Mădălina Dan, Andreea Novac, Benno Voorham, Smaranda Găbudeanu, Virginia Negru etc., cu artiști vizuali –   Alina Ușurelu, Dilmana Yordanova, Mihaela Kavdanska etc., cu muzicieni – Diana Rotaru, Irinel Anghel, trupa Fierbințeanu, pianista Anca Elena, KamerArt, LeVant, cu scriitori – Răzvan Țupa, Andra Rotaru, precum si cu numeroși actori și regizori.

Din 2015 până in 2020 a făcut parte din Asociația PETEC, susținând diferite producții cu caracter interdisciplinar create pentru toate categoriile de vârstă.

Din 2020, a devenit membru fondator AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică, unde își desfășoară activitatea în prezent. Cristina caută, atât în activitatea sa artistică, precum și în cadrul atelierelor de dans contemporan pe care le susține, să scoată în evidență partea de autenticitate din orice situație cu care intră în contact.  

 

Link-uri:

Site oficial: Cristina Lilienfeld

Site: Areal Colectiv

 

 

 Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

389 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii