Ilinca Băcilă - Muzician

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

 

www.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Ilinca Băcilă

Muzician

 

Iinca Băcilă este o cântăreață și actriță născută într-o familie muzicală din România. Tatăl ei, fost tenor la operă, a început să îi predea canto la vârsta de 9 de ani, după insistențele Ilincăi. 

Aceasta și-a dezvoltat abilitățile cântând muzică usoară, participând la nenumarate concursuri, dar fără prea mari rezultate. La varsta de 12 ani, Ilinca a descoperit Yodelling-ul și s-a îndrăgostit iremediabil de acest stil aparte. 

Mama Ilincăi, soprană în corul Filarmonicii de stat Transilvania din Cluj-Napoca, a observat potențialul Ilincăi ca Yodeler, și faptul că acest stil avea să îi deschidă calea spre cariera artistică pe care și-o doreste.

Ilinca a fost semifinalistă la Vocea Romaniei în echipa Loredanei la doar 16 de ani, devenind ulterior membra a bandului Agurida. 

În 2017, împreuna cu Alex Florea, a reprezentat țara sa la concursul muzical Eurovision 2017 de la Kiev cu piesa "Yodel IT!" Care s-a calificat cu succes în finală, terminând pe locul 7 din 46 de tari. 

Anul trecut, Ilinca a absolvit Universitatea „Hyperion” din București, la sectia Artele spectacolului, actorie. În prezent, ea calcă pe urmele părinților ei, studiind canto-ul clasic, opereta si Musical-ul, pregatindu-se pentru a-și continua studiile cu un Master in Musical Theatre.

 

 

Instagram: Ilinca Băcilă

Youtube: Ilinca Băcilă

Show4me: Ilinca

 

 

 Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

 

 

  

 

 

 

 

 

927 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii