Lavinia Iulia Fălcan - artist plastic

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

 

 

 

 

 

 

ww.facebook.com/ibooksquare/live/

 

Lavinia Iulia Fălcan

Artist plastic

 

Lavinia Fălcan sau ”Madonia Art” cum o puteți găsi pe rețelele de socializare este un artist complex, plin de culoare si la propriu și la figurat. Este o tânără pictoriță care prin munca depusă a reușit să devină un artist ce trăiește doar din pasiune. De la pictură murală până la pictură la comandă pe pânză, pe sticlă sau chiar pe mobilă, Lavinia dă energie prin creațiile ei, obiectelor și clădirilor din jur, dar si spectacolelor de pictura live și cărțile de povesti pentru copii.

Pasionată de pictură încă de copil

Pictează de la vârsta de 4 ani, iar primele ei jocuri cu acuarelele nu au fost pe pânză, ci pe pereții din casa în care locuia. Dragostea de care a fost înconjurată și libertatea de exprimare care i-a fost insuflată de către părinți, au format un artist de apreciat, care astăzi expune și peste Ocean.

A urmat o școală generală fără vreun profil artistic, însă profesorul de desen Theodor Drăghicescu a remarcat-o și i-a trimis lucrările la un concurs internațional de pictură, fără ca ea să știe. A obținut locul 1. Aceea a fost întâmplarea care a determinat-o să urmeze Liceul de Arte Plastice ‘’Nicolae Tonitza’’ din București. Lavinia a continuat formarea artistică la Facultatea de Arte și un masterat în domeniu, iar în paralel a urmat Școala de Design, unde a învățat design interior, asta pentru că și-a dorit să balanseze studiul despre artă.

Pictura murală îi conturează Laviniei complexitatea artistică și feminină în același timp. Deși este o prezență feminină de o finețe aparte, știe în același timp foarte bine să stea pe șantier îmbrăcată în salopetă, în praf cât cuprinde și urcată pe schele până la înălțimi mari, cum ar fi etajul 4 al unui hotel. Pictează de aproximativ 14 ani pe pereții hotelurilor, restaurantelor, barurilor sau chiar ai grădinițelor. Până acum a pictat în peste 2.000 de localuri din București, Cluj și Brașov.

Picturile Laviniei Fălcan, expuse la New York

A expus lucrări și la New York, Monaco si Miami iar anul acesta va participa pentru Romania la cel mai mare festival de pictura murala din Europa , Upfest Festival in Bristol UK.  A avut sesiuni de live painting la Waterloo iar lista plecarilor din Romania nu se va  opri aici.

Faptul că primește recunoaștere internațională este o sursă motivațională pentru ea.

Lavinia Fălcan  - artist internațional- pictura murală ,  pictura de șevalet, ateliere de pictura si desen copii,  ilustrație de carte ,live painting. 

 

office@madonia.ro

Site oficial: www.madonia.ro

FB: Madonia Art by Lavinia Falcan

Insta: madonia_art

0727543701

 

 

 

Cultivă-ți imaginația!

 

 

 
438 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii