Raluca Anghel - Scriitor

Cultură (Categoria articolului)

www.ibooksquare.ro

 

 

 

 

 

ww.facebook.com/ibooksquare/live/ 

Raluca Anghel

Scriitor

 

“Trimite-mi câteva cuvinte despre tine”, mi-a spus Gabi… “Uf, n-am timp acum, mâine mă ocup.”, am răspuns eu nesigură, alergând de colo-colo, ca întotdeauna… Alergând!

Am traversat și ieri, am ajuns și “mâine”, cu o foaie în față la fel de alba ca și ieri. Ce pot spune despre mine? Faptul că, probabil la fel ca o buna parte dintre noi, mă lupt cu timpul, cu mine, cu gândurile, cu presiunea… Iar cel mai mare dușman al unui scriitor, probabil al unui artist, în general, este presiunea. Din aceasta cauza îmi este greu să scriu la cerere, și tot din această cauză nu scriu pentru a-mi câștiga existența. Scriu atunci când îmi cere sufletul. Arta nu este comercială, arta nu-și vinde sufletul, arta nu-și hraneste părintele altfel, decât spiritual iar orice beneficiu exterior, nu reprezintă, de fapt, decât un rezultat implicit… Între noi fie vorba, însă, arta autentică rar se întâmplă să-și hrănească și părintele, la modul propriu, în timp util.

“Chiar este necesară o descriere, nu sunt suficientă eu?”, l-am intrebat… “Da, este important cum te privești tu, în raport cu modul în care vrei să te privească lumea.”

“Lumea” și “Ce vreau”: două aspecte de care a încetat să-mi mai pese de mult, două variabile care m-au închis, m-au facut să-mi doresc să ma retrag într-un con de umbră, să nu mai știu ce vreau, să nu mai scriu timp de 15 ani. “Ce vreau” este să aflu ce vreau, mi se pare cea mai grea întrebare pentru fiecare dintre noi. Ce vreau este ca, la final, să am un raspuns, să-mi cunosc scopul și să știu că au fost oameni care m-au iubit, m-au urât, m-au iertat, mi-au dăruit și mi-au permis, în egală măsura, să fac la fel, să învâț prin ei emoția, să-mi ard trăirile, să-mi traiesc povestea. Ce vreau este să-mi termin și să-mi public cartea prin care să le transmit oamenilor care se simt singuri, că nu sunt singuri... însă îmi păstrez acest volum pentru când și dacă voi deveni o voce suficient de puternică. Ce vreau este să reușesc să lucrez cu mine îndeajuns încât să iert lucrurile mai puțin frumoase, să nu le uit, ci să extrag frumosul din ele. Aceasta vreau să fie lumea mea, așa cum este ea, departe de fabulația unei utopii. Iar mie să-mi fie permis să fiu așa cum sunt eu.

 

Nu sunt subiectul meu preferat, însă ce pot spune despre mine este că scriu, iar când scriu îmi trăiesc nebunia în afara mea. 

 


 

Link-uri:

Site oficial / Blog: rricanustiasazica.ro

 Recenzii

Stelian Muscalu - Adevăr sau Provocare

Booknation: Adevăr sau Provocare

Codrin Pasca: Adevăr sau Provocare

Booknation Interviu: Raluca Anghel - Adevăr sau Provocare

 

 

Cultivă-ți imaginația!

 www.ibooksquare.ro

 

 

 

 
252 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii